Lapsille ja nuorille

Lätkä-Lauri ja pelikielto.
Kuvat: Harri Oksanen.
WSOY 2021

Suojaavatko maalivahdin varusteet hölmöilyltä?

Lätkä-Laurin joukkueella on edessä tärkeä turnaus, ja Laurille hankitaan uudet maalivahdin patjat. Ne ovat niin hienot, että niillä voi hypätä vaikka vajan katolta, uskoo Lauri. Ja kestäväthän patjat, mutta solisluu ei! Hilkulle menee, pääseekö Lauri turnaukseen ollenkaan!

Lätkä-Lauri ja räpylän henki.
Kuvat: Harri Oksanen.

WSOY 2020.

Menevää luettavaa nuorille urheilijoille!

Helppolukuinen, vauhdikas ja runsaasti kuvitettu Lätkä-Laurin oma kirjasarja alkaa. Lukupalat-kirjoista tuttu Lätkä-Lauri selvittää, onko hänen räpylässään enää taikaa.

Oskari Onniston uskomattomat vastoinkäymiset: Leprankukka.
Kuvat: Anton Lipasti. WSOY 2020.

Nolo, nolompi – Oskari!

Oskarin uskomattomat vastoinkäymiset jatkuvat! Huumoria ja sarjakuvaa yhdistävän kirjasarjan toisessa osassa Oskarin kesän pilaavat kasvio ja kauhea leprankukka.


Oskari Onniston uskomattomat vastoinkäymiset: Luutarhurin tapaus.
Kuvat: Anton Lipasti. WSOY 2019.

Suomen Neropatti on syntynyt! Uusi, huumoria ja sarjakuvaa yhdistävä kirjasarja

Oskari Onnisto aloittaa uuden sarjan, jossa opitaan, kuinka monella eri tavalla teinipojan on mahdollista munata itsensä täydellisesti. Kirja avaa painajaismaista kouluarkea hervottomalla huumorilla!

Lätkä-Laurin jääkiekkokirja.
Kuvat: Harri Oksanen.
WSOY 2019.

Timo Hutilan opein jääkiekkokentille!

Lätkä-Laurin jääkiekkokirjasta löydät kaiken mitä olet ikinä halunnut tietää jääkiekosta ja vähän enemmänkin. Runsaasti kuvitettu joka junnun toiveopas – mukana Saku Koivun treenivinkit!


Lätkä-Lauri ja tautinen turnaus.
Kuvat: Harri Oksanen. WSOY 2019.

Lätkä-Lauri on helppolukuinen, humoristinen jääkiekkosarja koulua ja urheilu-uraa aloitteleville. Suositun sarjan kolmas osa vie turnaustunnelmiin. Sapelihammastiikereiden ensimmäinen pelimatka ei suju aivan suunnitelmien mukaan.


Lätkä-Lauri ja haamupelastus.
Kuvat: Harri Oksanen.
WSOY, 2018.

– SIELLÄ LEPÄÄ!!!

Maalivahti Lauri jatkaa torjuntojaan vauhdikkaassa Lukupalat-sarjassa. Innokas kiekkosankari tuli tutuksi jo kirjassa Lätkä-Lauri ja ihmeräpylä.


Lätkä-Lauri ja ihmeräpylä.
Kuvat: Harri Oksanen.
WSOY, 2017. 

– Ja hän torjuuuuuuuuuuu!

Viittä vaille NHL-tähti Lauri aloittelee peliuraansa vauhdikkaassa uudessa Lukupalat-sarjassa. Lukupalat on helppolukuinen sarja lukemaan opetteleville.


VIIKINKITRILOGIA

Viikinkisolmu. WSOY, 2015

Sinä tiedät Vilja, mitä vihollisille tehdään.

Neuvokkuus, rohkeus ja vankkumaton ystävyys pelastavat lapset jännittävästi etenevässä seikkailuromaanissa, joka sijoittuu viikinkiaikaan.

Thorin pöly. WSOY, 2016. 

Suosittu Viikinkisolmu saa jatkoa!

Linnavuoren Vilja, viikinkipoika Egil ja orvoksi jäänyt Pekko vetävässä historiallisessa seikkailussa, jossa punnitaan ystävyys ja rohkeus.

Karhuriimu. WSOY, 2017. 

Viikinkitrilogian huima päätösosa

Egil, Vilja ja Pekko törmäävät merellä tyhjänä ajelehtivaan viikinkialukseen. Historiallinen lastenromaani tempaa mukaansa!


Vilhelmiina ja vanha röyhyttelijä.
WSOY, 2012.

Tomera Vilhelmiina osaa mitä vain – ainakin sen, mitä on viitsinyt opetella. Mutta kuka opettaisi sietämään villejä kaksoisveljiä? Eräänä päivänä postilaatikkoon kopsahtaa kirje. Perheen huikentelevainen äiti, kuuluisa oopperalaulaja, kutsuu muun perheen gaalailtaansa Guatemalaan. Matka Keski-Amerikkaan on jännittävä ja sählinkiä täynnä, mutta perillä odottaa iloinen jälleennäkeminen.


Terveisin Robinson Saarinen,
WSOY 2010.

Robinson Saarinen herää tutussa sängyssään Lapsilassa ja huomaa, että koko kaupunki on tyhjillään. Hänestä on tullut samaan aikaan sekä kaikkien karkkikauppojen omistaja että maailman yksinäisin lapsi. Niinpä Robinson kirjoittaa kirjeen ja pudottaa sen postilaatikkoon. Ja kuinka ollakaan, hänelle vastaa tyttö nimeltä Joku. Yhdessä he päättävät selvittää, kuinka tuoreet omenat ilmestyvät marketteihin ja kuka autiota kaupunkia oikein pitää pystyssä.


Ystäväni Pasilli, WSOY 2009

Yhdeksänvuotias Tommi rakastaa juoksemista. Varsinkin nyt, kun hän ei siihen enää pysty. Sen sijaan Tommi makaa pitkiä tunteja sairaalassa ja miettii, minne ihmeeseen sillä autoilijalla oli niin kiire? Sitten eräänä yönä Tommin sängyn alta kömpii esiin kummallinen otus, pelkkää perunasäkkimahaa ja pullopohjalaseja. Sen ihokin on karvaista rahkamökkylää. Otus esittelee itsensä Pasilliksi, ensimmäisen arvomerkin pelastajabakteeriksi.


Vilhelmiina ja vaaralliset kirjat,
WSOY 2007.

Kahdeksanvuotias Vilhelmiina Liitin asuu viisivuotiaiden kaksosveljiensä ja isänsä kanssa maalla Kuorukkalassa; äiti on lähtenyt Guatemalaan jokin aika sitten toisen miehen matkaan. Vilhelmiinan isä on aloitteleva kirjailija ja Vilhelmiinakin lukee mielellään. Mutta kirjastossa alkaa tapahtua outoja. Sinne ilmestyy tiukkailmeinen nainen, tuttu kirjastonhoitaja katoaa ja kirjoja on alettu sotkea ja leikellä. Samaan aikaan äiti palaa kotiin basistin kanssa. Taas Vilhelmiinan täytyy ryhtyä toimeen.


Vilhelmiina ja Juustopään tapaus, WSOY 2006.

Kahdeksanvuotias Vilhelmiina Liitin asuu Kuorukkalassa vanhalla maatilalla. Perheeseen kuuluvat isä ja viisivuotiaat kaksoset Vilkka ja Välkky; äiti on karannut Guatemalaan basistin kanssa, koska ei voinut sietää Vilhelmiinan isän tekemiä lihapullia. Vilhelmiinan isä masentuu kun hän saa potkut juustotehtaasta, joten Vilhelmiinan on tartuttava toimeen.